torstai 1. elokuuta 2013

Häämatkaunelmia

Ajatukseni ovat lipuneet lähipäivinä ihan huomaamatta häämatkan suunnitteluun. Tai ei nyt ihan suunnitteluun, mutta tippaleipäaivoni raksuttavat kaikenlaisia kohteita ja ajankohtia häämatkallemme.

Menimme naimisiin reilu kaksi viikkoa sitten. (Kuulostaa hassulta, että "olen ollut kaksi viikkoa naimisissa".) Heti häiden jälkeen suuntasimme mökkilomalle Itä-Suomeen, mutta kutsuimme sitä häänollaukseksi, emmekä häämatkaksi.

Häämatka voisi parhaimmillaan olla lämmin loma palmusaarella, mielellään marras-joulukuussa, kun Suomessa on pimeää ja ankeaa.

Nyt kun tässä tarkastelee tilitapahtumia ja tulevaisuutta, lienee hyvin todennäköistä, että palmusaari jää väliin. Häämatka saa suuntautua jonnekin lähemmäs tai sitten palmusaari on Gran Canaria, wooohoo... Not. :D

Suunta palmusaarelle, kiitos! Tämä kuva on Malesiasta.

Meillä on niin epävarma tulevaisuus lähes kaiken suhteen, että on vaikea tehdä mitään suunnitelmia. Unelmoimme muuttamisesta, mutta emme tiedä, minne muuttaisimme. Oma työpaikkani tulee vaihtumaan, mutta en vielä tiedä, minne. Mies haluaisi jatkokouluttautua, mutta ei tiedä, miksi. Eeettä näin varmaa on.

Tuntuukin melko vaikealta ajatukselta varata matka jollekin tietylle päivämäärälle tämän kaiken epävarmuuden keskellä.

Entisenä matkailuhulluna mieleni raksuttaa vaihtoehtoja kaikkiin mahdollisiin elämäntilanteisiin ja vuodenaikoihin.

Ensisijainen haaveemme häämatkalle taisi olla Mauritius. Se on kuitenkin hyvin todennäköisesti liian kallis matkakohde meille.

Jos lähdemme reissuun marras-joulukuussa kohde voisi myös olla Florida tai Israel. Itse en ole kuitenkaan kauhean innostunut Eilatista. Tykkään vehreistä maisemista, ja ajatus kuivan aavikon keskellä könöttämisestä ei ole ykkösvaihtoehtoni.

Sen sijaan tykkäisin kyllä nähdä Israelista Jerusalemin ja Tel Avivin, ehkä myös Tiberiaksen ja Kuolleenmeren. Tällöin haluaisin reissuun ehdottomasti keväällä, kun Israelissa on kivat lämpötilat ja edes vähäsen kevään vehreyttä. Mutta millainen HÄÄMATKA se nyt olisi lähteä ISRAELIIN? Ei kuulosta yhtään häämatkalta!

Mielikuvissani häämatka on rento löhöloma unelmien rannalla.

Ykköstoiveenani olisi löhöloma. Tämä kuva on Tansaniasta.


Florida voisi olla siinä ja siinä budjettiimme sopiva vaihtoehto.

Minne sitten todella haluaisin?

Tällä hetkellä unelmoin aktiivisesti Kroatiasta ja Itävallasta.

Kroatiaan haluaisin ehdottomasti mennä kesäkaudella. Sieltä valitsisin Hvarin saaren (aivan etelässä). Ongelma on siinä, että haluan ehdottomasti nähdä Plitvicka-kansallispuiston (UPEA), jos lähden Kroatiaan. Mutta se on tietenkin aivan Kroatian pohjoisosissa, eikä kauhean kätevästi yhdistettävissä Hvarilla lomailuun. Huooooh.  

Suosittelen kaikkia tekemään Google-kuvahaun sanalla Plitvicka ja pudottamaan silmänsä.

Toisekseen, jos lähtisimme reissuun kesällä, miksi emme menisi vaikkapa Itävaltaan katsomaan upeita Alppeja ja jylhää luontoa? Rakastan Sveitsiä, joten voisin kuvitella olevani melko kikseissä myös Itävallassa. Luulen, että myös siippa tykkäisi kovasti.

Tässä vaiheessa voi kysyä, mihin se pimeä ja ankea marraskuu unohtui? Ja löhöloma?

Olisikohan Hulluilla päivillä hyviä tarjouksia Floridaan tänä vuonna...? Vai menemmekö suosiolla Tukholman-risteilylle häämatkalle? :D Säästyisi ainakin rahaa... khihiiiii :)

terkuin,
Tippaleipä-vaimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti